Dlaczego mętny sok jabłkowy jest zdrowszy od klarowanego? Aby odpowiedzieć na to pytanie, musimy prześledzić cykl produkcyjny.
Mętny sok jest to naturalny sok świeżo wyciskany. Jeżeli nie jest przygotowywany bezpośrednio przed spożyciem, to musi być zapakowany w specjalne, szczelne opakowania (typu Bag-In-Box) i poddany pasteryzacji w niskich temperaturach. Opakowania te zapobiegają przedostawaniu się powietrza do wewnątrz, dzięki czemu sok długo zachowuje świeżość. Mętny sok uzyskuje się z całego owocu, także ze skórki, dzięki czemu nie jest on pozbawiony swoich najważniejszych walorów odżywczych.
Sok klarowny jest najczęściej napojem składającym się z soku, wody, słodzika (np. cukru) kwasu cytrynowego, barwników i witamin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
-
Składniki: 2 szklanki przecieru truskawkowego 1 szklanka śmietany 30 % 3 serki waniliowe, homogenizowane 2 łyżki żelatyny 2 galaretki t...
-
Od polskiego przedstawiciela firmy Sotin otrzymaliśmy do przetestowania płyn do mycia łazienki. Testowałam go razem z dwiema koleżan...
-
Nareszcie maj. Cały rok czekałam na dwie rzeczy: pachnący bez i pyszne truskawki. Miseczka świeżych truskawek, to nie tylko uczta dla zmys...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz