sobota, 5 maja 2018

CIASTECZKA TRUSKAWKOWE

CIASTECZKA TRUSKAWKOWE
składniki:
1 szklanka płatków owsianych górskich
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szklanki otrąb żytnich lub pszennych
1/2 szklanki łuskanego słonecznika
1/2 szklanki dowolnych twardych dodatków (orzechy, sezam itp.)
2 łyżki miodu
1 szklanka żurawiny
2 szklanki przecieru truskawkowego
jajko

sposób wykonania:

Dobrze wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać miód, mus truskawkowy, jajko. Zostawić na godzinę, aby płatki napęczniały. Formować ciasteczka (można łyżką do nakładania lodów). Jeżeli słabo się kleją, dodać jeszcze musu. Piec w temperaturze 160 C z termoobiegiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz