sobota, 19 maja 2018

Razowe babeczki z czarną porzeczką



1 szklanka mąki pszennej razowej

pół szklanki brązowego cukru

jajko

pół szklanki mleka

45 g masła

łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka czarnej porzeczki (można zastąpić czerwoną lub jagodami)

Rozpuścić masło. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Do wystudzonego masła dodać jajko i mleko. Wymieszać i wlać do miski z mąką. Wymieszać. Dodać porzeczkę i delikatnie połączyć z ciastem. Nakładać do foremek do pełna. piec w temp. 200 stopni ok 25-30 minut.

Jako dodatek polecamy świeżo tłoczony sok z jabłek z dodatkiem czarnej porzeczki z kostkami lodu.

Pyszny, lekki, prawdziwie letni podwieczorek. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz