składniki:
1 duża pomarańcza
5 łyżek kaszy jaglanej
4 łyżki zagęszczonego soku pomarańczowego
1 łyżka miodu
Kaszę jaglaną uprażyć na patelni i zalać wodą, gotować do jej wchłonięcia. Dodać dwie łyżki zagęszczonego soku pomarańczowego, wymieszać.
Pomarańczę podzielić na małe kawałeczki. Wymieszać razem z kaszą.
Pozostałe dwie łyżki soku wymieszać z miodem i polać tym sosem kaszę.
Można podawać na ciepło lub na zimno.
sobota, 16 czerwca 2018
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
-
Składniki: 2 szklanki przecieru truskawkowego 1 szklanka śmietany 30 % 3 serki waniliowe, homogenizowane 2 łyżki żelatyny 2 galaretki t...
-
Od polskiego przedstawiciela firmy Sotin otrzymaliśmy do przetestowania płyn do mycia łazienki. Testowałam go razem z dwiema koleżan...
-
Nareszcie maj. Cały rok czekałam na dwie rzeczy: pachnący bez i pyszne truskawki. Miseczka świeżych truskawek, to nie tylko uczta dla zmys...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz